вівторок, 09 серпня 2011 07:45

Мародери у Лондоні грабують ювелірні магазини

Автор: фото: REUTERS/STEFAN WERMUTH
  Пожежник проходить біля спаленого будинку в Тоттенхемі, північний Лондон, Велика Британія. Натовп напав на поліцейських і спалив дві патрульні машини після того, як минулого тижня офіцер поліції застрелив чорношкірого Марка Даґґана
Пожежник проходить біля спаленого будинку в Тоттенхемі, північний Лондон, Велика Британія. Натовп напав на поліцейських і спалив дві патрульні машини після того, як минулого тижня офіцер поліції застрелив чорношкірого Марка Даґґана

Близько 200 людей арештувала поліція під час погромів у британській столиці Лондон. Заворушення почалися в суботу вночі. Після того, як у четвер поліцейський застрелив місцевого 29-річного Марка Даґґана, біля відділку в районі Тоттенгем зібрався розлючений натовп. У вихідні хулігани почали громити автомобілі, грабувати й палити магазини. У ніч проти понеділка безладдя перекинулося на райони Брікстон, Енфілд та Волтем Форест.

У поліції кажуть, Даґґан був злочинець. Він нібито відстрілювався, коли поліцейські намагалися перевірити таксі, де він їхав. Брат убитого Шон Пол каже, що той не стріляв, був зразковим сім'янином і батьком чотирьох дітей. У суботу натовп біля поліцейського відділку вимагав пояснень. Сутичка почалася, коли 16-річна дівчина шпурнула в поліцейського каменем. Присутні одразу почали кидати цеглу та каміння у відділок. Спалили кілька патрульних машин. Влада відрядила спецпідрозділ для придушення повстань.

У Брікстоні близько 200 осіб пройшли вулицями. Вони грабували і нищили крамниці. Виносили продукти, телефони, телевізори, складали їх у візки із супермаркетів та везли додому.

— Більшість із них не знають, проти чого протестують. Я чув, як підлітки кричали: "Хочу безкоштовний телевізор". Інші закликали грабувати турецьких ювелірів, — розповідає офіцер брікстонського відділку.

У центрі міста 50 молодих людей трощили вітрини магазинів та лави у скверах. У Енсфілді протестувальники намагалися розбити "МакДональдз", ювелірний магазин та супермаркет. У понеділок зранку у Волтем Форест автівка збила трьох поліцейських, коли вони хотіли арештувати одного з бунтарів.

Мер Лондона 47-річний Бориc Джонсон заявив, що схвильований тим, що відбувається. Але з відпустки не вийшов.

— У суботу та неділю поліція арештувала 61 людину. Їх звинувачують у численних пограбуваннях магазинів, підпалі автомобілів та порушенні громадського порядку. В ніч проти понеділка затримали понад 100 людей. Більшість бунтів удалося придушити, але сутички тривають, — коментує майор поліції Крістін Джонс.

Загалом під час безладдя постраждали 35 поліцейських та 11 цивільних. Родичі вбитого Марка Даґґана закликали всіх припинити бунти.

Зараз ви читаєте новину «Мародери у Лондоні грабують ювелірні магазини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути