пʼятниця, 21 січня 2011 02:30

Лужков хоче виїхати до Латвії

Колишній мер Москви планує переїхати до Латвії. 74-річний Юрій Лужков подав документи до латвійського посольства в Росії наприкінці грудня 2010 року. Переїхати туди на постійне проживання планує завдяки інвестиціям та нерухомості, яку придбав у прибалтійській країні. Лужков переказав у латвійський "Рієтум Банк" 200 тис. латів (3 млн грн — "ГПУ"). Також володіє кількома приміщеннями складів у місті Юрмала.

— Юридичні підстави, аби відмовити Лужкову, ми знайдемо. В цьому не сумнівайтеся, — говорить латвійський міністр внутрішніх справ Лінда Мурцієце.

Торік у серпні московський мер обурив президента Латвії заявою про те, що російську мову треба зробити офіційною в країні. У відповідь глава держави 56-річний Валдіс Затлерс сказав, що не потребує порад іноземців. Після цього росіянинові навіть загрожувала відмова на в'їзд до країни.

На посаді міського голови Юрій Лужков пробув 18 років. У відставку пішов наприкінці вересня минулого року через недовіру російського президента Дмитра Медведєва. Щоб убезпечити свою родину від переслідувань, екс-мер вивіз доньок до Великої Британії. У Лондоні 16-річна Олена та 18-річна Ольга житимуть шість років.

Із 1 липня 2010-го в Латвії діє новий закон про імміграцію. Іноземці можуть переїжджати на постійне проживання до країни, якщо володіють нерухомістю на суму від 50 до 100 тис. латів або мають на банківському рахунку не менш як 200 тис. латів. Припускають, документи Лужков подав для того, аби безперешкодно виїжджати до країн Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Лужков хоче виїхати до Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути