понеділок, 15 вересня 2008 20:57

Лукашенко не дасть грошей на кіно

Президент Білорусі 54-річний Олександр Лукашенко зневірився у вітчизняному кіно. Він заявив, що із 2009 року більше не буде давати кіношникам грошей. Запропонував їм самим шукати собі спонсорів.

— Якби селяни працювали так, як ви, так усі б із голоду повмирали, — обурюється Олександр Лукашенко. — Минуло 15 років із тих пір, як я поставив завдання із розвитку кінематографа. Де це кіно, куди ми вийшли? Де зароблені вами гроші?

Як приклад, президент назвав кінематографістів Росії, які власноруч шукають гроші та знімають. У кінотеатрах Білорусі лише 5% займає вітчизняний виробник. Більше всього показують фільми американського виробництва. Вони складають майже 36%. Друге місце за кількістю мають фільми російської та європейської кіноіндустрії.

Улітку цього року в мінському Будинку кіно відбулася прем"єра комедії "На спині в чорного кота" виробництва Білорусьфільм. У фільмі знялася 9-річна онука білоруського президента Віка Лукашенко. Також із самої адміністрації президента для участі у зйомках надійшло запрошення Філіпу Кіркорову, 41 рік. Роль співака тривала не більше хвилини. Поп-зірка працювала на зйомках безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко не дасть грошей на кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути