вівторок, 06 червня 2006 18:16

Лорбеєр провисів дві години

Автор: фото: REUTERS/Ilya Naymushin
  Такі фокуси Йоганн Лорбеєр показує вже 15 років
Такі фокуси Йоганн Лорбеєр показує вже 15 років

У неділю в центрі російського міста Красноярськ на проспекті Миру можна було спостерігати дивовижу: завислу у повітрі людину. Німецький художник Йоганн Лорбеєр дві години провисів на висоті трьох метрів, зіпершись об стіну. Ніякої опори під ним не було. Пізніше німець зізнався, що тримався за залізний каркас, прикріплений до стіни і захований під одягом.

Лорбеєр — не фокусник, а творець сучасного мистецтва. Вже майже 15 років він працює у жанрі "завмерлого життя", показуючи різні шоу в містах, найчастіше на мостах або деревах.

Зависнувши в повітрі, художник рідною німецькою спілкувався з перехожими. Розповів, що з цим номером, який називається "Тарзан", він об"їхав уже багато країн світу.

— Найбільше мені сподобалася Бразилія та інші латиноамериканські країни, де мені захоплено аплодували, — розказав художник. — Найгірше було в Єгипті — там мене закидали камінням. Росіяни до мого виступу ставляться спокійно.

Лорбеєр у Красноярську не вперше. Два роки тому, коли в місті проходили дні Німеччини, він у помаранчевому комбінезоні зі шваброю в руці простояв кілька годин на стіні одного з музеїв. Той "натюрморт" називався "Пролетарське панно".

Йоганн Лорбеєр взявся у такий спосіб розвивати сучасне мистецтво 23 роки тому в Нью-Йорку. Пізніше він повернувся у рідний Берлін, де сьогодні в одному з університетів читає лекції з мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «Лорбеєр провисів дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути