вівторок, 22 вересня 2009 20:26

Лондонські дизайнери радять жінкам ходити голими
6

Найбільший ажіотаж на Тижні моди в іспанській столиці Мадриді викликала колекція молодого дизайнера Амані Родріґеса. Його моделі ходили з клітками на головах. ”Я хотів показати, до якої міри американці мислять стереотипами”, — каже Амані
Фото: фото: REUTERS/Susana Vera
На Лондонському тижні моди замість  шиншилової шуби вартістю півмільйона доларів пропонують носити  навушники з хутра цієї тварини. Вони коштують 10 тисяч доларів
Дівчині одягли на голову солодку вату. Після показу її можна було з’їсти
На показі в Мадриді модель з м’ячем із написом: ”Я не хотіла народитися”. Образ доповнюють темні голови, що посилюють почуття відчаю
Обличчя приховане під завищеним циліндром. Таким чином економлять на макіяжі

18 вересня в Лондоні на подіум вийшли моделі в 2-кілограмових капелюхах із ліфчиків. Так відкрився Тиждень моди весна-літо-2010. У столиці Великої Британії він відбувся 25-й раз.

— На цю колекцію нас надихнула криза, — говорять організатори. — Мода має бути не лише красива, а й корисна. Ліфчики можна носити і як капелюхи.

Щоб заощадити на сумках для тварин, дизайнери пошили брюки з великими відстовбурченими кишенями. У них моделі посадили цуценят. Перелякані тварини обмочили їм одяг.

Модельєри радять замість шуб із шиншили вартістю  півмільйона доларів купувати навушники з їхнього хутра. Такий аксесуар обійдеться у $10 тис. Одна з моделей виходить із великим муляжем губ. Вони зроблені з картону і прикрашені камінцями Сваровські.

— Коли ви не встигли попрацювати над собою до кризи — ходіть голими, — жартують організатори дефіле. — Оголене тіло жодній жінці не завадило.

Одночасно триває Тиждень моди в Мадриді. На показі  переважають речі сірого та пастельного кольорів. Наступного року в моді буде трикотаж. Жінкам радять відмовитися від дорогих аксесуарів, замість шкіряного взуття носити дешевше замшеве.

Загалом у Мадриді й Лондоні показали понад півмільйона суконь, 200 тис. туфель, 10 тис. сумочок і 7 тис. капелюшків. Аби зекономити, заходи скоротили з семи до п"яти днів.



Початківцям надали окрему залу

— Ми відділили початківців, аби не крали ідеї чи аксесуари в знаменитих кутюр"є, — каже менеджер мадридського показу 47-річний Фернандо Мальдовар. — Шість років тому їм надали окрему залу. Спочатку до неї глядачі зазирали неохоче. А тепер туди неможливо пробитися. За годину до показів усі місця зайняті, люди сідають у проходах та біля сцени, а ті, хто спізнився, — стоять.

Найбільше глядачам сподобався стиль 25-річного Амані Родріґеса, який створив одяг за сюжетами американських коміксів. Замість капелюшків одягнув моделям кулі з пап"є-маше, клітки, картонні коробки, розфарбовані шматки цукрової вати.

Інна МАЙДАНЮК

Зараз ви читаєте новину «Лондонські дизайнери радять жінкам ходити голими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути