Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2007 19:55

Логотип Олімпіади-2012 порівняли зі свастикою

 

Через два дні після презентації логотипу Олімпійських ігор у Лондоні 2012 року, його розробникам довелося відповідати на критичні листи.

Рожево-блакитне зображення стилізували під графіті 80-х років. Його розробка коштувала 400 тис. фунтів (близько 4 млн грн). Емблема складається з чотирьох неправильних геометричних фігур. В обрисах можна побачити цифри 2012, слово "Лондон" та силует плавця, який от-от стрибне у Темзу. На думку розробників, символ Олімпіади вийшов динамічним та яскравим.

Однак британцям він нагадує "шалену мавпу", "свастику" і "Сімпсонів, які займаються коханням". На адресу Національного олімпійського комітету надійшло 26 тис. листів зі скаргами і саркастичними зауваженнями. "У ньому добре тільки те, що він не влізе на ці потворні м"які іграшки, які зазвичай впарюють туристам", пише житель міста Іпсвіч.

Не сподобалася емблема й епілептикам, які дуже чутливі до кольорів. Вісім із них заявили, що мали напад під час перегляду ролика з зображенням нової емблеми. У ньому завелика частота зміни кадрів, а зображення надто яскраве й контрастне.

Ролик довелося прибрали з сайта оргкомітету з підготовки Олімпіади.

Зараз ви читаєте новину «Логотип Олімпіади-2012 порівняли зі свастикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути