понеділок, 15 вересня 2008 20:58

Лавров вилаяв британського міністра закордонних справ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, 58 років, у телефонній розмові з британським колегою Девідом Мілібендом не стримував емоцій:

— Хто ти такий, аби читати мені довбані лекції? — поцікавився росіянин у дипломата з Об"єднаного королівства, коли Мілібенд розкритикував російське втручання в осетинсько-грузинський конфлікт. Росіянин нагадав Мілібенду про американське та британське вторгнення в Ірак. А також висловив сумнів, що британець знає хоч щось про історію російсько-грузинських відносин. Під час телефонної дискусії двох політиків лайка з боку Лаврова звучала постійно. Про це повідомили працівники британського МЗС.

— Було важко вибрати уривок зі стенограми розмови для оприлюднення. Всюди проскакувала ненормативна лексика. Містер Лавров матюкався і так і сяк. Це не те, що зазвичай називають дипломатичною бесідою. Справжній шок, — каже працівник  британського відомства.

Лавров підтвердив, що вживав міцні вирази в розмові. Однак уточнив, що лайливі слова використав тільки на адресу президента Грузії Михаїла Саакашвілі, і жодним чином не у звертанні до Мілібенда. Зокрема, росіянин назвав Саакашвілі "довбаним лунатиком".

Зараз ви читаєте новину «Лавров вилаяв британського міністра закордонних справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути