Ексклюзиви
вівторок, 28 вересня 2010 00:00

Курка малює картини лапами

Ряба курка Саймон із ферми в американському місті Меррімек малює абстракції. Пташка ставить кінцівку в посудину з акриловою фарбою і стає на чорний картон. На темному тлі залишаються різнокольорові сліди лап. Перша її картина нагадує феєрверк на нічному небі. Внизу картини курка залишає підпис — слід синьою фарбою.

— Саймон — моя улюблениця, — каже її господарка Венді Томас, 54 роки. — Вона завжди лащиться, йде на руки. Грається з дітьми. Я не вчила її малювати. Одного разу фарбувала стіну, а курка ходила по підлозі у будинку. Влізла у фарбу і залишила сліди. Вийшло гарно. Тоді я поклала перед Саймон папір, розставила різні фарби. Показала, як вмочувати лапи. Не випускала її за межі картону, доки достатньо не наслідила. Так і вийшла перша картина. Шкода, що інші 33 курки на фермі не приручені. Тікають, коли показую фарби.

Венді віддала картину на інтернет-аукціон. 15 вересня "Феєрверки" оцінили у $10. За малюнок змагалися 32 людини. Вони підняли його вартість до $550. 29 вересня роботу продадуть. Гроші американка витратить на відновлення старого дитячого майданчика у своєму місті. Томас сподівається, що до Різдва пташка намалює кілька робіт.

Зараз ви читаєте новину «Курка малює картини лапами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути