вівторок, 19 червня 2018 00:10

Купили сервіз для Макрона

50 тис. євро — майже 1,53 млн грн — заплатила за новий сервіз резиденція французького президента Емануеля Макрона Єлисейський палац. Набір посуду "Блю Елізей" налічує 900 великих і 300 маленьких тарілок, розписаних вручну. Його обрала перша леді Франції Бріжит Макрон.

Вирішили замінити стару порцеляну — деяким тарілкам майже 60 років, пояснюють у Єлисейському палаці. Звернулися до Севрської порцелянової фабрики. Вона постачає посуд до резиденції з 1848 року. Фабрика сплатила вартість сервізу з власного бюджету. 50 тис. євро отримав дизайнер посуду Еварист Ріше. На тарілках блакитного кольору зображено Єлисейський палац.

Ціну сервізу досі не оголосили. Журналісти підрахували, що одна тарілка коштує 200–400 євро — 6,1–12,2 тис. грн. Вартість набору із 1200 предметів коштуватиме майже 500 тис. євро — 15,3 млн грн. Фабрика отримує від міністерства культури на рік 3,6 млн євро — 109,9 млн грн. Це 60% бюджету підприємства.

Замовлення обурило французів. Напередодні прес-­секретар Макрона поширила в соцмережах відео за його участю.

— Вкладаємо купу грошей у соціальні програми, а люди живуть у злиднях. Ми повинні вигадати, як допомогти їм вирватися з бідності, — каже Емануель Макрон.

Також скаржиться, що дедалі більше соцвиплат надходять тим, хто має роботу. Через це до них погано ставляться інші люди.

Зараз ви читаєте новину «Купили сервіз для Макрона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути