пʼятниця, 18 липня 2008 18:28

Кожен п"ятий британський депутат психічно хворий

Британський Королівський коледж психіатрів провів анонімне опитування державних парламентарів. Виявилося, що кожен п"ятий із них страждає на психічний розлад — депресію, безсоння та навіть легку форму шизофренії.

Ніхто з депутатів не розповів на обов"язковій медичній комісії про свої проблеми. Парламентарі з психічними негараздами за законом мають скласти повноваження без можливості відновлення на посаді. Однак тих, хто має проблеми з фізичним здоров"ям, посади не позбавляють.

— Результати опитування засвідчують негативну тенденцію, — каже психіатр Пол Дженкінс. — Члени парламенту та пери не мають соромитися особистих переживань. Вони змушені мовчати через забобони та суспільний страх перед психічними розладами.

Психіатри пропонують запровадити поправки в законі для парламентарів, чиї розлади можна вилікувати. Посилаються на досвід інших європейських країн. Мовляв, там такі проблеми сприймають легше.

— Коли екс-прем"єр Норвегії К"єлль Магне публічно розповів про свою депресію, це не вплинуло на його популярність, — наголошує лікар Сандра Гідлі. — Він вилікувався та довів, що люди з психічними розладами можуть справлятися зі своїми труднощами та складною роботою.

Зараз ви читаєте новину «Кожен п"ятий британський депутат психічно хворий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути