Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2020 00:05

Король Таїланду закрився в готелі з 20 жінками

У Таїланді тривають протести проти короля 67-річного Рами Х. Він ізолювався на час епідемії в чотиризірковому готелі в Німеччині. Монарх Маха Вачхіралонгкон орендував увесь "Гранд Отель Зоннебіхль" у Баварії. За чутками, привіз 20 жінок. Менеджер пояснив, що група не виїжджатиме з території, тому це не суперечить правилам карантину.

Король не з'являвся в Таїланді з лютого. У березні подорожував Швейцарією. Його бачили на елітних лижних курортах і в торгових центрах. Люди почали обурюватися. За дописи в соціальних мережах тайцям погрожували в'язницею. За критику короля можуть посадити на 15 років. Один міністр написав, що всі пости з закликами скинути монархію відстежують.

— У Рами Х є будинок у Баварії, — розповідає журналіст Ніл Оманісатапа. — Більшість часу він проводить у Європі. Не знаю, чому не захотів залишитися в особняку. Можливо, забракло слуг. 120 людей відправили до нас, бо були підозри, що контактували з хворими. Рама боїться занедужати. Там щодня їздить на велосипеді. Долею тайців не переймається. Спочатку його пресслужба писала, що він купив апарати штучної вентиляції легень, але коли їх упіймали на брехні, замовкли. Німецька влада на все заплющила очі. Всі готелі в регіоні закрили на вимогу уряду. А нашому королю вдалося це обійти.

Після новини, що Рама ізолювався у Німеччині, в соціальних мережах Таїланду написали понад 1,2 млн постів "Навіщо нам король?". Це питання на знак протесту пишуть на банкнотах і зафарбовують обличчя Рами Х.

Мах Вачхіралонгкон призначив свого білого пуделя Фу-Фу маршалом авіації. Пошив йому мундир і черевики. Приводив на офіційні заходи. Коли собака помер, у країні оголосили чотириденний траур з дорогими церемоніями. Тоді користувачі мереж уперше вимагали скасувати закон про критику короля.

У країні понад 1,5 тис. інфікованих коронавірусом. Дев'ятеро померли.

Зараз ви читаєте новину «Король Таїланду закрився в готелі з 20 жінками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути