Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2012 05:30

Король Свазіленду наказав дарувати йому корів

У невеликій країні Свазіленд на півдні Африки селянам наказали здати худобу в подарунок на день народження короля 43-річного Мсваті ІІІ. Святкуватимуть 19 квітня в регіоні Шіселвені. Місцевим вождям племен наказали зібрати корів, яких принесуть у жертву на стадіоні.

— Вожді Шіселвені мають організувати своїх підданих для здачі худоби, яку заб'ють для короля. Вони повинні усвідомлювати свою фундаментальну роль як регіону, який прийматиме короля в цей пам'ятний день, — оголосив міністр внутрішніх справ країни і принц Гкокома.

Свої дні народження Мсваті ІІІ звик відзначати на стадіоні, куди йому приносять коштовні подарунки від імені народу. Торік через економічну кризу святкування скасували. За даними журналу "Форбс", статки Мсваті ІІІ сягають $100 млн. Кожна з його 13 дружин має власний палац. Тим часом, більшість людей у Свазіленді живуть менш як на $2 в день. Цього року святкування дня народження монарха все ж вирішили провести. Із держбюджету на це виділили 5 млн лілангені — це близько 5 млн грн.

— Вимагаємо скасувати ці святкування. Гроші краще скерувати на освіту дітей із бідних родин, — заявив Закеле Мабуза, речник опозиційної партії "Пудемо".

Цю партію, як і опозицію взагалі, у Свазіленді заборонили.

Мсваті ІІІ — один з останніх абсолютних монархів, керує державою з 1986-го. Його батько Собхуза ІІ, що помер від пневмонії, правив країною майже 83 роки. Мав 70 дружин, 210 дітей і тисячу онуків. Мати теперішнього короля була покоївкою. Мсваті ІІІ вчився у Великій Британії. Відомий тим, що влаштовує масові танці незайманих дівчат з оголеними грудьми. Король часто носить на стегнах пов'язку зі шкури леопарда.

Зараз ви читаєте новину «Король Свазіленду наказав дарувати йому корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути