Ексклюзиви
четвер, 19 березня 2020 05:05

Король позбавив батька грошей

Король Іспанії 52-річний ФеліпеVI заявив, що відмовляється від спадщини батька Хуана Карлоса. Той зрікся престолу шість років тому. Також 82-річного колишнього монарха позбавили щорічних виплат у розмірі 194 тис. євро.

— Феліпе не хоче бути причетним до жодних фінансових скандалів, — каже журналіст із Мадрида Хосе Аручо. — Хуана Карлоса звинувачували в тому, що отримав 100 мільйонів від Саудівської Аравії. Сам король це не коментував. Досі триває розслідування у Швейцарії. Гроші він переказав на рахунки коханки. Його критикують за любов до дорогих автівок, ексклюзивних страв і вин.

Гроші колишньому королю переказали за посередництво в перемовинах з іспанськими будівельними компаніями. Ті погодилися збудувати швидкісну залізницю між Меккою і Мединою в Саудівській Аравії. Гроші тримав на рахунках в офшорах.

2012-го короля критикували за полювання на слонів у Ботсвані. Країна тоді переживала економічну кризу. Потім його зятя засудили за крадіжку грошей у великих масштабах і шахрайство. Хуан Карлос зрікся престолу на користь сина.

Зараз ви читаєте новину «Король позбавив батька грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути