вівторок, 09 серпня 2011 07:00

Колишній віце-прем'єр повісився на боксерській груші

Колишнього віце-прем'єра польського уряду, лідера партії "Самооборона" 57-річного Анджея Леппера у п'ятницю знайшли повішеним в офісі партії у столиці Варшава. Партійні соратники не вірять у його самогубство.

— У нього зараз дуже хворий син. Анджей був потрібний родині. Сумніваюся, що за такої ситуації він порішив би себе, — каже 51-річна Данута Хоярська, депутат Сейму.

Політика знайшов у ванній кімнаті його зять. Петля була прив'язана до боксерської груші — покійний замолоду захоплювався боксом. Поліцейські не знайшли слідів насильства на тілі Леппера. Допитують усіх, хто спілкувався з ним останнім часом. Перевіряють, чи міг хтось довести лідера "Самооборони" до самогубства.

Анджей Леппер починав політичну кар'єру в 1990-х. Тоді очолив селянський рух протесту. Пізніше заснував партію "Самооборона". 2006-го працівниця офісу Леппера — Анета Кравчик звинуватила його в сексуальних домаганнях. Суд досі не ухвалив остаточного рішення. Політика судили також за образи на адресу державних керівників, зокрема президента Александра Кваснєвського, і за незаконну блокаду доріг та прикордонних пунктів пропуску під час акцій протесту.

Зараз ви читаєте новину «Колишній віце-прем'єр повісився на боксерській груші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути