Ексклюзиви
неділя, 12 лютого 2006 19:05

Кокосова пошта в Індії

Повз чоловіка, який стоїть над дорогою і тримає в руці кокос, в Індії без зупинки не проїде жоден водій. Він обов"язково спиниться, візьме плід і повезе його до найближчого храму.

Майже кожний водій за сидінням має спеціальний ящик, куди він складає кокоси. Якщо навіть його маршрут не проходить повз храм, він обов"язково поїде через так званий пункт збору кокосів. Вони розкидані по всій Індії і являють собою звичайні великі ящики.

Сотні простих індійців збирають і приносять сюди кокоси. Або передають через водіїв автобусів і вантажівок. Звідти їх забирають інші водії або пішоходи. Таким чином в Індії утворилася ціла неофіційна система передачі цих плодів. І все тому, що кокос — найважливіша річ на богослужінні. І їх будь-що має вистачити.

Упродовж дня священики використовують кілька десятків тисяч цих плодів. Кокоси складають біля підніжжя статуй богів, їх розбивають на різних церемоніях, кокосовим соком послуговуються при освяченні будь-якого нового приміщення. На важливе релігійне свято їх може піти до 100 тисяч.

Проте у храмах немає людей, які б постачали кокоси. Тому тисячі індійців роблять усе можливе, аби в храмі не забракнуло священних плодів і всі релігійні церемонії завершувалися успішно.

— Якщо я не відвезу кокосів для богині, в дорозі зі мною можуть статися неприємності, — каже водій міжміського автобуса індієць Арун Саху. Навіть коли його автобус переповнений, він не відмовиться доставити кілька кокосів до найближчого храму.

Зараз ви читаєте новину «Кокосова пошта в Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути