понеділок, 21 липня 2008 17:32

Китаєць власноруч виготовив субмарину

Китайцю Тао Сянлі з Пекіна вистачило шкільної освіти, аби виготовити справжню субмарину вдома. Підводний човен завдовжки 5 м важить 1,6 т. Може опускатися на глибину 10 м. Субмарина розрахована на одну особу. Тут є датчики тиску, монітори, камери, телевізор та система забезпечення киснем. Чоловік зібрав човен зі старих металевих бочок.

— Це найкращий матеріал, тому що коштує мало, — каже Тао. — Я витратив рік на дослідження та експерименти, однак основною проблемою був не брак знань, а висока вартість проекту.

Загалом човен обійшовся в $4,4 тис. Це дорівнює річній зарплаті Сянлі, яку він отримує, працюючи на будівництві. Якщо коштів на необхідну деталь не вистачало, чоловік знаходив їй дешевого замінника. Сянлі запевняє, що його субмарина безпечна, й у ній можна  роздивитися підводний світ.

Тао ніколи не навчався в університеті. Однак має 17 патентів. Він сконструював нові моделі масажеру для голови, пральну машинку та пристрій, що полірує взуття. Чоловік сподівається, що субмарина приверне увагу бізнесменів, і вони захочуть замовити собі такі ж.

Зараз ви читаєте новину «Китаєць власноруч виготовив субмарину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути