середа, 12 серпня 2009 17:54

Китайці відправляють дітей у табори для схуднення

Автор: фото: REUTERS/Sheng Li
  Хлопчик на заняттях у таборі для схуднення з міста Шеньян, провінція Ляонін. Одна зміна триває тут 20 днів. Дітей годують низькокалорійною їжею, щодня водять до спортивної зали
Хлопчик на заняттях у таборі для схуднення з міста Шеньян, провінція Ляонін. Одна зміна триває тут 20 днів. Дітей годують низькокалорійною їжею, щодня водять до спортивної зали

Останні дослідження китайських учених показали — найбільшу загрозу для здоров"я нації становлять надмірна вага й ожиріння серед дітей. Аби боротися із проблемою, в країні влітку відкривають десятки таборів для схуднення.

У таборі міста Шеньян у провінції Ляонін одна зміна триває 20 днів. Дітей годують лише низькокалорійною їжею. Вони багато займаються спортом — бігають, роблять вправи на тренажерах, грають у футбол. Дискотеки влаштовують, аби діти спалювали більше зайвих калорій — умикають ритмічні композиції.

У містах китайська влада виділяє кошти на побудову нових ігрових майданчиків для дітей. У багатьох школах діти щодня протягом години займаються спортом або грають у рухливі ігри.

Проте китайські батьки пишаються своїми вгодованими дітьми. Протягом багатьох років країна була в економічній скруті. Тому дорослі прагнуть дати дітям усе, чого не мали самі.

— Наша донька точно буде вищою за нас, — із гордістю говорить продавець Лю Гоцзянь, доки його 7-річна донька їсть гамбургер у пекінському МакДональдзі. — Вона їсть краще, ніж ми з дружиною. Коли я був дитиною, то взимку в нас була сама капуста.

На ожиріння хворіють близько 8% китайських дітей віком від 10 до 12 років, ще 15% мають зайву вагу. Експерти кажуть, незабаром Китай наздожене Сполучені Штати за рівнем ожиріння. Уже тепер китайська дитина в 6 років при зрості 1,2 м важить у середньому 20 кг,  американська — 23 кг.

Лікарі пояснюють — проблеми з вагою починаються від надмірного харчування та малорухливого способу життя. Більшість людей не працює фізично. Замість того, щоб ходити пішки або їздити на велосипеді, китайці переважно користуються автівками та громадським транспортом.

Зараз ви читаєте новину «Китайці відправляють дітей у табори для схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути