вівторок, 07 серпня 2007 19:07

Китай контролюватиме реінкарнацію Будди

Одна з основних засад буддизму, традиційної релігії в Тибеті, — віра у перевтілення. Отримати нове земне життя можуть лише лами — релігійні вчителі й будди — ті, хто досягнув повного просвітлення і нірвани. Із початку вересня перероджуватися вони зможуть тільки з дозволу китайської влади.

— Так званий перевтілений живий Будда без дозволу уряду є незаконним і нечинним, — ідеться в наказі.

Будди постійно перероджуються, щоб продовжити свою духовну діяльність. Найвідомішим прикладом є Далай-лама — верховний лама. Нині він перебуває у своєму 14-му втіленні.

Із 1959 року Далай-лама живе в Індії. Він мусив емігрувати з Тибету після поразки у повстанні проти Китаю. В еміграції продовжував діяльність духовного лідера буддистів. До 2002 року — політичним лідером Тибету у вигнанні.

Дотепер саме Далай-лама координував пошуки і визнавав перероджених лам. Коли один із них помирав, за допомогою містичних обрядів знаходили місце й родину, де релігійний учитель мав знову з"явитися на світ. Хлопчик, на якого вказувало провидіння, після випробувань ставав наступним ламою.

Тепер Далай-ламу фактично позбавлять будь-якого впливу на цей процес. До того ж надавати статусу лами, згідно з указом, не зможуть особи, які перебувають поза межами країни. Таким чином атеїстичний Китай зможе контролювати релігійних лідерів Тибету, а також їхній вплив на населення.

Зараз ви читаєте новину «Китай контролюватиме реінкарнацію Будди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути