четвер, 03 вересня 2020 00:26

Картину за 15 мільйонів доларів викрали втретє

Автор: meduza.io
  Картину ”Два юнаки, які сміються, із кухлем пива” Франса Галса викрали з приватного музею в Нідерландах. Власники пропонують винагороду за інформацію, де зараз полотно
Картину ”Два юнаки, які сміються, із кухлем пива” Франса Галса викрали з приватного музею в Нідерландах. Власники пропонують винагороду за інформацію, де зараз полотно

Уночі 26 серпня з приватного музею в голландському Лердамі вкрали картину "Два юнаки, які сміються, із кухлем пива" Франса Галса. Злодії залізли в приміщення через задні двері. Спрацювала сигналізація, але поліція не встигла нікого схопити.

Галс — представник "золотої доби" голландського живопису, що припала на XVII ст. Був сучасником Рембрандта. Написав один із найвідоміших портретів філософа Рене Декарта. Голландець Ван Ґоґ казав, що в живописі Галса можна розпізнати 27 відтінків чорного.

Картину "Два юнаки, які сміються, із кухлем пива" створив 1626-го. Коштує $15 млн. Раніше її викрадали двічі — 1988-го і 2011 року. Першого разу полотно розшукали за три роки, другого — за шість місяців. Злодіїв спіймали й засудили.

Після другої крадіжки музей в Лердамі посилив безпеку. Цінні роботи помістили в зал, куди можна зайти лише із працівником. Зараз музей на карантині. У поліції нічого не коментують.

За однією з версій, картину вкрали на замовлення мафіозного боса. Хочуть обміняти твір мистецтва на зменшення тюремного терміну. У 1990-х таку угоду збирався укласти голландський наркоторговець Кіс Гаутман. У 2000-х — італійський мафіозі Рафаелі Імперіалі. Це їм не вдалося.

У Нідерландах це друга з початку року крадіжка цінного твору мистецтва з невеликого музею. У березні в Ларені поцупили полотно Вінсента Ван Ґоґа.

Зараз ви читаєте новину «Картину за 15 мільйонів доларів викрали втретє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути