Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2011 00:15

Каддафі не бачили два тижні

У вівторок літаки НАТО відновили бомбардування столиці Лівії Триполі. Авіаудари продовжуватимуть, доки лідер країни 59-річний Муаммар Каддафі не передасть владу Національній перехідній раді. Штаб повстанців тепер у Бенгазі. Літаки цілилися в маєток Каддафі, штаб-квартиру розвідки і державне телебачення. Із підтримкою НАТО повстанці перейшли в наступ на столицю.

Два тижні тому під час авіаудару загинув 29-річний Сейф аль-Араб, молодший син Каддафі та троє його внуків. Лівійського лідера з тих пір не бачили. За цей час у його резиденцію влучили вісім ракет.

— Ми не знаємо, чи він живий і що з ним зараз. Нам це взагалі не цікаво. Усі наші цілі — командні бункери. За окремими людьми не полюємо, — каже бригадний генерал Клаудіо Габеліні, командувач операції. — Наше завдання, щоб Каддафі не міг віддавати накази своїм військам і піднімати в небо літаки.

У середу повстанці захопили одну з військових баз у передмісті Триполі. Її здали солдати. У місті Місурата, яке вже два місяці в оточенні, повсталі відкинули війська Каддафі від морського порту й оточили їх в аеропорту. Також захопили містечко Зарік. Наступ повстанців почався після того, як натівські літаки розбомбили 12 урядових танків, три ракетні установки і 15 складів боєприпасів.

— Вони добре роблять свою роботу. Нам потрібні ці бомбардування, щоб почати наступ на землі, — каже повстанський полковник Ахмед Омар Бані.

В ООН просять, щоб найсильніші країни припинили війну в Лівії. Інакше почнеться голод.

— Гостра нестача продуктів паралізує країну. Це б'є по найбідніших, — повідомила заступник генсека ООН Валері Амос.

Із лютого, коли почалися заворушення, у Лівії загинули понад 2 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі не бачили два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути