Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 17:25

Із поселення секти мормонів вивели 180 людей

Із поселення секти мормонів вивели 180 людей

Із поселення фундаменталістської секти мормонів у американському штаті Техас минулого четверга вивели 180 людей.  Більше 140 з них — діти. Поліція почала вивозити людей після того, як до соціальної служби штату зателефонувала 16-річна дівчина. Вона  розповіла, що її зґвалтував 50-річний чоловік.

Під час операції слідчі з"ясували, що багато малолітніх дівчат в общині одружені з 50-річними чоловіками. Деякі з молодих дружин народжували дітей у віці 14–16 років. Шлюби часто укладали без їхньої згоди.

Сектанти практикують багатоженство. Називають себе послідовниками Церкви Ісуса Христа святих останніх днів. Понад 100 років тому мормонська церква заборонила багатошлюбність. Раніше вона була дуже поширеною серед прочан. Тоді від общини відділилася група людей, які заснували власну фундаменталістську церкву.

Із 2002 року її очолював Уоррен Джеффс. Торік його засудили за співучасть у зґвалтуванні 14-річної дівчини та розбещенні 5-річного племінника. Джеффс довгий час перебував у списку найбільш розшукуваних людей ФБР. Поряд із ім"ям мормонського лідера було  ім"я Усами бін Ладена.

Нині в общині нараховується близько 10 тис. осіб у кількох штатах. Послідовники Джеффса живуть окремими поселеннями. Вони працюють в установах, що належать церкві. Якщо хтось порушує правила співжиття, його виганяють із роботи й позбавляють житла.

В общині панує патріархат. Кожен чоловік тут повинен мати щонайменше три дружини. Вони обираються старійшинами. Жінки служать і підкоряються чоловікові. Дружинам забороняють носити відкритий одяг, стригти волосся й сміятися. Сектантам не можна дивитися телевізор, читати газети й слухати радіо.

Зараз ви читаєте новину «Із поселення секти мормонів вивели 180 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути