середа, 19 вересня 2007 16:16

Із Британії до Австралії пустили автобус

16 вересня з Лондона відправився перший рейсовий автобус Велика Британія–Австралія. Маршрут має назву "Країна Оз". Подорож триватиме 3 місяці. За цей час автобус подолає 24 тис. км.

Через протоку Ла-Манш із Великої Британії автобус проїде підводним тунелем. Далі прослідує Європою. Потім вирушить до Туреччини, Ірану, Пакистану та Індії аж до підніжжя Евереста. Відтак перетне Таїланд, Малайзію, Індонезію та Нову Зеландію, звідки його переправлять до Австралії. Через водні перепони автобус перевозитимуть на платформі.

Учасники подорожі зупинятимуться в маленьких готелях, кемпінгах та просто неба. За право три місяці їхати у старенькому туристичному автобусі довелося викласти $7 тис. Однак усі 40 квитків розкупили ще за місяць до відправлення.

— Мені просто сподобалася ідея проїхати автобусом через двадцять країн, — каже британець Денні Лоуренс, пасажир першого рейсу.

Ідея "Країни Оз" належить британцеві Марку Крісі. Цей мандрівник об"їхав майже всю планету.

— Щороку десятки тисяч мандрівників їдуть на край світу в пошуках вражень. Однак із року в рік вони все роблять однаково. Я хотів вигадати таку подорож, під час якої люди не лише потрапляли з одного місця в інше, а й набували корисного та просто цікавого досвіду, — розповідає він про "Країну Оз".

До того ж подорож має продемонструвати, що наземний транспорт досі зручний та надійний. Крісі дуже непокоять питання екології. Він ніколи не подорожує літаками, бо їхні викиди в атмосферу шкідливі для озонового шару Землі.

Зараз ви читаєте новину «Із Британії до Австралії пустили автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути