Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2013 00:00

Інваліди війни вперше беруть участь у пустельному ралі "Дакар"

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  Гонщик команди ”Рейс ту рікавері” Тімоті Рід катається на мотоциклі під час привалу на ралі ”Дакар” у Чилі. У перегонах він змагається в складі екіпажу позашляховика. Морський піхотинець Рід утратив ногу 2010-го, бо підірвався на саморобній бомбі в Афганістані
Гонщик команди ”Рейс ту рікавері” Тімоті Рід катається на мотоциклі під час привалу на ралі ”Дакар” у Чилі. У перегонах він змагається в складі екіпажу позашляховика. Морський піхотинець Рід утратив ногу 2010-го, бо підірвався на саморобній бомбі в Афганістані

5 січня у столиці Перу Ліма почалося 15-денне авторалі по бездоріжжю "Дакар-2013". Серед учасників команда британських ветеранів "Рейс ту рікавері", з англійської — це гонка за зціленням. Команда складається переважно з поранених військовослужбовців, моряків і льотчиків. Більшість мають протези замість кінцівок та шрами на всьому тілі. Це перша команда з людей з обмеженими можливостями за час проведення ралі.

Гонка відбувається у трьох категоріях — серед мотоциклів, джипів та вантажівок. Учасники "Рейс ту рікавері" змагаються на позашляховикові "Вайлдкет", складеному на основі "ленд ровера", і на службових позашляховиках британської армії.

На четвертий день змагань організатори дискваліфікували капітана британської команди ветеранів Тоні Харріса, 31 рік, та його колегу 24-річну Кеті Деруссо. Причина — нібито ці гонщики-інваліди занадто слабкі, щоб пройти перегони до кінця.

— Це образливо. Вони показали себе блискуче. Але таке рішення організатора. І ми приймаємо його, — говорить Ендрю Тейлор, менеджер команди.

Каже про вердикт дізнався опівночі. Перегони відбуваються вдень, а вночі учасники відпочивають на проміжних пунктах. Усього "Дакар" має 12 етапів.

— Десь глибоко в душі я розумів, що так може статися. Але є три інші члени нашої команди. Ми з Кеті вболіваємо за них. Прагнемо, щоб ті дійшли до фінішу, — розповідає капітан Харріс. На війні в Афганістані він втратив ногу. — Бувало, що ми тренувалися на своїх авто день і ніч. Члени команди спали на підлозі в автомайстернях.

У разі перемоги ветерани планують витратити гроші на розбудову будинку для реабілітації травмованих військовослужбовців у британському графстві Уїлтшир.

Цьогорічні змагання — 34-й щорічний марафон по екстремальних гірських і пустельних місцевостях. У ньому беруть участь команди з усього світу. Загальна довжина маршруту — 8 тис. км. За всю історію ралі "Дакар" загинули 24 його учасники.

Зараз ви читаєте новину «Інваліди війни вперше беруть участь у пустельному ралі "Дакар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути