вівторок, 02 вересня 2008 18:29

Хворі на рак діти мріяли про одруження

Автор: фото: REUTERS/Marwan Wakim
  8-річна Колод та 12-річний Карім йдуть до зали, в якій ліванська благодійна організація ”Таманна” влаштувала для них символічне весілля
8-річна Колод та 12-річний Карім йдуть до зали, в якій ліванська благодійна організація ”Таманна” влаштувала для них символічне весілля

Ліванська благодійна організація "Таманна" виконує бажання тяжко хворих дітей. Попросити омріяне у її працівників може дитина будь-якої національності чи віросповідання.

8-річна Колод та 12-річний Карім познайомилися в онкологічній лікарні. У них було спільне бажання — одружитися. "Таманна" взялася організувати свято. На символічну церемонію зібралися майже 100 родичів. Двогодинне весілля відбувалось у великій бальній залі в столиці країни Бейруті. Колод і Карім обмінялися шлюбними клятвами й поцілувалися в щічку.

Онкохворий 17-річний Махер також попросив допомоги в "Таманни". Він цікавиться  комп"ютерами. Живе у сільській місцині, за сотні кілометрів від столиці. Через бідність родини в нього не було шансів отримати комп"ютер. Тому працівники організації дістали йому ноутбук найновішої моделі.

— Як дізнався, що мені подарують, то хотів одразу скочити в машину і прямувати до Бейрута, попри 5-годинну дорогу, — згадує Махер. — Але мені довелося чекати кілька днів, доки не дозволить лікар.

14-річний Алі хотів опинитися в літаку у кабіні пілота. Він попросив "Таманну" допомогти прожити день, наче він пілот. Його мрію здійснили. Кілька годин хлопець сидів у кабіні керування поруч із пілотом. Льотчик дав йому кілька уроків керування в повітрі.

— Алі був вражений у саме серце. Повернувшись додому, він ще годину не міг говорити. Тільки усміхався, — розповідає мати хлопця.

За тиждень "Таманна" допомагає трьом дітям. Зазвичай хворі підлітки просять іграшок, зустріч із кумиром, поїздку за кордон. Із грудня 2005 року організація здійснила 375 дитячих мрій.

Зараз ви читаєте новину «Хворі на рак діти мріяли про одруження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути