четвер, 05 березня 2009 16:58

Ходорковського можуть ув"язнити ще на 30 років

У Москві розпочався другий суд над колишніми керівниками компанії ЮКОС 45-річним Михайлом Ходорковським і Платоном Лебедєвим, 49 років. За новим обвинуваченням — розкрадання нафти на суму 300 млрд рублів — бізнесменів можуть ув"язнити ще на 30 років. У сибірській колонії обидва відсиділи по чотири з восьми років за розкрадання коштів, привласнення чужого майна та ухиляння від сплати податків.

Для суду в Москві обох колишніх олігархів етапували літаком із Чити. Ходорковський очікував засідання у віп-камері московської в"язниці "Матроська тиша". Йому дозволили привезти особисту бібліотеку та речі. Родину до олігарха не пустили.

Суд почався 3 березня. До будівлі, де він відбувався, стягнули 300 міліціонерів.  Ходорковський прибув на засідання в чорному пальто. Біля входу він крикнув у натовп "Ганьба!". Кілька прихильників встигли кинути йому гвоздики.

Під час засідання підсудних посадили в куленепробивну камеру. Адвокати подали скаргу. Через скло вони не могли спілкуватися з підзахисними. Суд скаргу не задовольнив. Також проігнорували прохання адвокатів замінити прокурорів. Юристи вважають Дмитра Шохіна та Валерія Лахтіна особисто зацікавленими. Обидва неодноразово брали участь у процесах ЮКОСу.

За попередніми підрахунками на нинішнє засідання суду витратили більш як 3 млн рублів (650 тис. грн). Найдорожчим пунктом затрат називають літак і бронемашину, якою олігархів везли до в"язниці, а пізніше — на засідання. Лише оренда автівок із водіями обійшлася в понад 50 тис. рублів.

Зараз ви читаєте новину «Ходорковського можуть ув"язнити ще на 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути