пʼятниця, 22 липня 2016 05:15

Хлопець поранив сокирою 19 людей у поїзді

У вівторок в ­Німеч­чині 17-річний біженець з ­Афганістану напав із сокирою на людей у поїзді до Вюрцбурга. Поранив 19 пасажирів. Троє — в критичному стані. Нападника ­застрелили поліцейські.

— У вагоні їхали 25 людей, — розповідає свідок. — Все було тихо й спокійно. Я читав роман. А тоді той хлопець почав кричати: "Аллах акбар" і розмахувати тесаком. Коли все закінчилося, вагон нагадував бійню. Поліцейські витягли його тіло в поле. Спочатку треба було забрати поранених. Усі "швидкі" поїхали, а труп залишився там.

Хлопець належав до "Ісламської держави", заявила організація. Це був перший теракт групи у Німеччині. Кажуть, це — Мухаммед Ріяд. Перед нападом хлопець опублікував відеозапис у соціальній мережі. Говорить, що збирається помститися за авіаудари. На вихідних дізнався, що його друг загинув під час бомбардувань в Афганістані.

— Я солдат Ісламського халіфату. Зараз здійсню напад у Німеччині. Настав час зупинити вас. Бо ви приходите до нас додому, вбиваєте наші родини та спокійно йдете геть. Наші політики ніколи не намагалися припинити це. А ­мусульмани не боролися з вами. Але часи покори минули.

Ріяд переїхав до Німеччини два роки тому. Весь час прожив у притулку для підлітків при католицькій церкві. Два тижні тому його взяла під опіку родина німців. Ходив до мечеті, але не був фанатиком, кажуть сусіди. Коли його привезли з притулку, на вулиці організували вечірку.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець поранив сокирою 19 людей у поїзді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути