Ексклюзиви
понеділок, 09 жовтня 2006 16:36

Грузинів депортують із Росії

Минулої п"ятниці з Москви до Тбілісі прилетів перший літак зі 130 депортованими грузинами на борту. Їх видворили за порушення імміграційного законодавства, пояснюють російські урядовці. На батьківщині пасажири літака розповіли, що міліціонери затримували їх прямо на вулицях, хоча жодних проблем з документами не було. Мали враження, ніби їх вивозять з країни не через порушення, а просто тому, що вони грузини.

Напередодні деякі московські школи отримали телефонограми з районних відділень міліції з вимогою надати списки учнів з неросійськими прізвищами. Міліціонери перевірятимуть батьків цих дітей: чи мають вони реєстрацію, де живуть, чим займаються і чи платять податки.

Ще раніше у столиці Росії перевірили і закрили кілька великих розважальних комплексів і ресторанів, які належать громадянам Грузії. У кожному випадку міліція знаходила порушення закону та інших правових норм.

Правоохоронці також зацікавилися 50-річним письменником Григорієм Чхартішвілі, відомим під псевдонімом Борис Акунін. Податкова служба почала перевіряти його прибутки. А скульптора Зураба Церетелі, 72 роки, звинувачують у нецільовому використанні коштів Російської академії мистецтв, яку він очолює.

За результатами нещодавнього опитування, 31% громадян Росії вважають, що Грузія вороже до них ставиться і може розпочати війну. А рейтинг президента Володимира Путіна на тлі протистояння зріс до 37%.

Конфлікт між країнами розгорівся після того, як 27 вересня спецслужби Грузії затримали у Тбілісі чотирьох російських офіцерів, яких звинуватили у шпигунстві. Згодом Росія припинила авіаційне, автомобільне, залізничне, морське і поштове сполучення з Грузією.

Зараз ви читаєте новину «Грузинів депортують із Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути