середа, 30 травня 2007 17:28

Глава Північної Кореї може померти

65-річний Кім Чен Ір перебуває при смерті. Такі публікації з"явилися у південнокорейській пресі. Свої джерела видання називати відмовляються.

Інформація про слабке здоров"я "великого вождя" вже не раз друкувалася у Південній Кореї. Однак Кім Чен Ір завжди спростовував її, з"являючись на публіці. Цього ж разу його ще ніхто не бачив.

Глава КНДР давно страждає від цукрового діабету. Окрім того, має проблеми із серцем. Про це три роки тому повідомив його особистий лікар, який утік з Північної Кореї, побоюючись за своє життя.

Політик постійно займається спортом — щодня проїжджає верхи до 8 км на особистому іподромі. Однак загалом веде не дуже здоровий спосіб життя. Любить дороге вино, смачно попоїсти, спить же лише чотири години на добу.

Попри слабке здоров"я, свого спадкоємця він не називає. Кім Чен Ір має трьох синів. Найбільш вірогідною кандидатурою на посаду лідера республіки називають середульшого — 24-річного Кім Чон Чхоля.

Кім Чен Ір керує КНДР із 1994 року, відколи помер його батько, засновник країни Кім Ір Сен. На Заході Чен Іра називають узурпатором — він забезпечив собі довічне президентство. Північна Корея постійно залякує Південну ядерною зброєю. Взамін на зупинку атомного реактора остання пропонує своїм сусідам 400 тис. тонн рису та 50 тис. тонн мазуту.

Офіційно обидві держави перебувають у стані війни ще з 1953 року, хоча військові дії не ведуться. Нещодавно між двома країнами, уперше за більш ніж 50 років відкрили залізничне сполучення на знак можливого примирення.

Південна Корея стрімко розвивається. Нею керує 60-річний Но Му Хен. Він займає свою посаду з 2003 року. До цього був адвокатом із захисту прав людини.

Натомість КНДР притримується комуністичних ідей. Країна дуже бідна. Більш як половина людей живе у злиднях.

Зараз ви читаєте новину «Глава Північної Кореї може померти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути