середа, 30 травня 2012 05:45

Геїв та православних разом пакували в автозаки

Майже 40 людей затримали московські поліцейські під час сутичок активістів гей-руху та їхніх противників біля міської Думи та мерії. Обидва пікети, гей-спільноти та православних, були несанкціоновані. Бійки почалися, коли невідомий спробував побити чоловіка з райдужним прапором у руках.

— Вийшли на мітинг, бо організатори обіцяли, що нас ніхто не чіпатиме, — розповідає "ГПУ" учасник пікету ЛГБТ москвич 32-річний Олексій Кожин. — Я не дуже люблю світитися на таких заходах, але мій партнер умовив піти. Уже біля метро почалися конфлікти з представниками релігійних організацій. Доки дійшли до Думи, двічі мало не встряли в бійку. Поліція спочатку не чіпала ні нас, ні православних. Ми мирно стояли, а православні обзивали нас, кидали якимись пляшками і гнилими яблуками. Коли протистояння стало активніше, поліція втрутилася. До нас ліз якийсь чоловік з іконою, то йому заламали руки й кинули в автозак. Туди ж кинули кількох наших, які захищали дівчат і не давали розпочатися бійці. Хлопець, якого забрали, каже, що відпустили за кілька кварталів. Його кинули разом з трьома гомофобами, але ті поводилися спокійно.

Очевидці розповідають, поліцейські затримували всіх підряд. У автозаках опинялися випадкові перехожі, двоє журналістів та організатор акції ЛГБТ Микола Алєксєєв. Він пояснив, пікет був спрямований проти прийняття нових законів про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Зараз ви читаєте новину «Геїв та православних разом пакували в автозаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути