пʼятниця, 24 листопада 2017 00:00

Гаазький трибунал виніс вирок сербському генералу

Сербський генерал 74-річний Ратко Младич, відповідальний за геноцид та військові злочини на території колишньої Югославії на початку 1990-х, сидітиме довічно. Це — найвища міра покарання, до якої може засудити міжнародний трибунал у нідерландському місті Гаага.

Після розпаду Югославії під час конфлікту в Боснії та Герцеговині Младич командував армією боснійських сербів. Наказав здійснити артобстріл мирного населення боснійської столиці Сараєво в липні 1995-го. Влаштував різанину в Сребрениці, коли загинули близько 8 тис. мусульман.

Младича визнали винним у 10 із 11 пунктів обвинувачення. Вирок слухав у коридорі — його вивели із зали через неповагу до суду.

Раніше трибунал визнав винним у геноциді та інших злочинах колишнього президента Республіки Сербської Радована Караджича. Його засудили до 40 років в'язниці. Колишній президент Сербії, а потім Союзної республіки Югославія Слободан Мілошевич також був звинувачений. Він помер ­2006-го, коли процес ще не ­завершився.

Зараз ви читаєте новину «Гаазький трибунал виніс вирок сербському генералу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути