пʼятниця, 02 грудня 2016 07:15

Футбольна команда загинула в авіакатастрофі

Автор: REUTERS
  Рятувальники працюють на місці авіакатастрофи біля міста Медельїна в Колумбії. Припускали, що в літака закінчилося пальне. Пізніше цю версію спростували
Рятувальники працюють на місці авіакатастрофи біля міста Медельїна в Колумбії. Припускали, що в літака закінчилося пальне. Пізніше цю версію спростували

29 листопада в Колумбії розбився літак із гравцями бразильського футбольного клубу "Шапекоенсе". 30 листопада мали грати перший матч фіналу Кубка Південної Америки проти колумбійського "Атлетіко Насьйональ". Літак прямував із Болівії до Медельїна. Зазнав аварії в горах.

На борту були 77 людей — 22 гравці, дев'ятеро членів екіпажу, тренерський штаб, клубний персонал і представники ЗМІ. Вижили шестеро — троє футболістів, стюардеса, бортінженер і журналіст.

Літак зник із радарів о 9:45 за місцевим часом. За кілька секунд до того пілот повідомив про проблеми з двигуном. Кружляв, аби скинути зайве пальне. Інакше під час приземлення міг вибухнути. До аеропорту не дотягнув близько 30 км. Врізався в пагорб і розколовся.

Воротаря 31-річного Данила Паділью витягли з-під уламків лайнера живим. Доправили до найближчого шпиталю. Однак лікарям не вдалося врятувати футболіста. Перед смертю встиг по телефону попрощатися з родиною. Тиждень тому Паділья в соціальній мережі розмістив світлину зі своєю дружиною. Підписав: "Моя любов".

22-річний форвард за кілька днів до загибелі дізнався, що вперше стане батьком. Колеги з команди влаштували йому сюрприз — передали листа від дівчини Грацієлли. Зняли на телефон, як він розгортає записку і стрибає від радості.

Троє футболістів, які вижили, найімовірніше, стануть інвалідами.

Голкіперові 24-річному Джексону Фольману ампутували ногу. Півзахисник 27-річний Алан Рушел отримав множинні переломи рук і ніг та серйозні травми хребта. Може залишитися паралізованим. У тяжкому стані захисник 31-річний Зампьер Нето. У нього пробитий череп, рани грудної клітки та черевної порожнини, відкриті переломи ніг.

У літак не сіли дев'ятеро гравців. Голкіпер Марсело Бук лишився святкувати день народження, а нападник Алехандро Мартінуччо не полетів через травму. Син головного тренера Матеус Саролі забув удома паспорт. В останній момент від польоту відмовилися мер Шапеко Лусіано Булигон і голова законодавчих зборів штату Санта-Катаріна Желсон Мерісіу.

Пізніше з'ясували, що футболісти не мали летіти цим рейсом. Незадовго до вильоту управління цивільної авіації Бразилії заборонило клубу летіти до Медельїна чартером. Тому довелося купувати квитки на звичайний комерційний рейс.

У Бразилії за жертвами авіакатастрофи оголосили триденну жалобу.

— Багато людей у Шапеко зараз плачуть від горя. Ми не могли уявити, що так станеться. "Шапекоенсе" була нашою найбільшою радістю, — зазначив віце-президент бразильської команди Іван Тоццо.

Катастрофа перервала найкращий сезон в історії "Шапекоенсе". Коман­ду заснували 1973 року. 2014‑го вона дебютувала у Вищій лізі. Цьогоріч уперше дійшла до фіналу в Південноамериканському кубку.

Зараз ви читаєте новину «Футбольна команда загинула в авіакатастрофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути