четвер, 18 серпня 2022 00:35

Європа скорочує споживання газу й електрики

Працівникам в Іспанії порекомендували замість увім­кнених кондиціонерів знімати краватки на роботі, щоб було менш спекотно. Так хочуть економити газ і електроенергію після зниження поставок із країни- агресорки Росії.

— Я стою перед вами без краватки, — каже іспанський прем'єр-міністр Педро Санчез. — І закликаю робити те саме. Мусимо економити. Далі будуть нові кроки.

У німецькій столиці Берліні відключають вуличне освітлення. У Гановері гаряча вода буде лише в житлових будинках. У торговельних центрах і спортивних залах тектиме прохолодна. Різдвяні ярмарки й пивний фестиваль "Октоберфест" планують скасувати. Пивоварні також не зможуть працювати. У країні знову запустять законсервовані вугільні електростанції та не зупинятимуть атомні. Їх хотіли закрити до кінця року.

— Нас попередили, що взимку ціни за газ і електрику можуть зрости втричі, — каже Лінда Райхер із Мюнхена. — Маємо старий будинок. Його важко прогріти. У вітальні є камін, але ціни на дрова захмарні. Забрали в мами теплий шерстяний і вовняний одяг. Вона привозила з зимових відпусток. В інтернеті є популярні рецепти, як швидко готувати з дешевих продуктів. Одну частину будинку колись здавали в оренду. Потім мені набридли чужі люди у дворі. Зараз хочемо взяти туди біженців з України. Треба, щоб стіни хоч трохи прогрівалися.

В австрійському Лінці відключили підсвітку пам'ятників та історичних будівель.

Бельгія домовилася про закупівлю електроенергії у Франції. Там працюють дві атомні електростанції.

— У Франції — одна з найрозгалудженіших мереж атомної енергетики у світі, — говорить інженер Поль Арді. — Але зараз кілька реакторів не працюють через проб­леми з системою охолодження. На жаль, поки що немає прогнозів, коли вдасться відремонтувати її. Сподіваємося, до зими. Це полегшило б життя.

40% газу Європа купувала в Росії.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Європа скорочує споживання газу й електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути