четвер, 30 листопада 2006 18:34

Єгор Гайдар потрапив у реанімацію з отруєнням

Сьогодні британські лікарі проведуть розтин тіла колишнього агента російської спецслужби Олександра Литвиненка. Він помер в одній із лондонських клінік п"ять днів тому.

Поки що медики кажуть, що причиною смерті стала радіоактивна речовина полоній-210. Її виявили в організмі Литвиненка.

Поліція знайшла полоній у будинку агента, в барі, де він зустрічався з італійським інформатором Маріо Скарамеллою, а також в офісі російського олігарха Бориса Березовського. Туди Литвиненко нібито заходив робити копії документів, отриманих від італійця. Виявили речовину й у двох літаках "Британських авіаліній" в лондонському аеропорту Хітроу.

Литвиненко став зле почуватися першого листопада. Повідомлення про отруєння з"явилися через десять днів. Ще за тиждень стан росіянина значно погіршився.

Поліція перевіряє усіх людей, з якими контактував агент перед смертю. Планують також проглянути записи камер спостереження на вулицях Лондона. Таким чином хочуть визначити причетних до зараження Литвиненка, і тих, хто міг постраждати від випромінювання.

Між тим, наступного дня після смерті агента, в Ірландії з ознаками отруєння шпиталізували колишнього в. о. прем"єра Росії, директора Інституту економіки перехідного періоду, 50-річного Єгора Гайдара. Він саме виступав на конференції у Дубліні. Потім раптом підійшов до стіни і зомлів. Непритомного його забрали в реанімацію місцевої лікарні, а згодом перевели в одну з московських клінік.

Гайдар розповів, що йому стало погано після сніданку в готелі. Поки що лікарі не змогли встановити причини його недуги. В Союзі правих сил Росії, до якого входить політик, вирішили самостійно розслідувати справу. Там вважають, що Гайдара могли отруїти.

Прес-секретар політика Валерій Натаров версію про отруєння відкидає. Просить не створювати "ще одну псевдосенсацію з радіоактивними ізотопами".

— Стан здоров"я Єгора Тимуровича задовільний і найближчим часом він почне працювати, — запевняє він.

Зараз ви читаєте новину «Єгор Гайдар потрапив у реанімацію з отруєнням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути