пʼятниця, 19 січня 2018 05:00

Двоє підлітків порізали 14 школярів і вчительку

15 людей отримали ножові поранення внаслідок збройного нападу в пермській школі №127 у Росії. Постраждала вчителька молодших класів. 12 осіб госпіталізували.

Двоє в масках увірвалися на заняття до четвертокласників. Напали з ножем на вчительку. Потім атакували дітей. Один зі злочинців став біля дверей і не давав утекти.

Після нападу зловмисники спробували сховатися. Їх затримали поліцейські. Поліцію та "швидку" викликав охоронець, коли почув крики.

Троє постраждалих перебувають у вкрай тяжкому стані, говорять медики. У кількох травмовані шийні артерії. Одному учневі зробили операцію на очах. Учителька — в реанімації.

Нападник 16-річний Олександр Буслідзе навчається в школі, де здійснив злочин. Викладачі кажуть: запам'ятався їм радше з хорошого боку.

Ініціатор нападу — 17-річний Лев Біджаков, студент пермського технічного коледжу. Син місцевого бізнесмена. Має погані стосунки з батьками. Мати відмовилася їхати до нього в лікарню.

Кілька років тому хлопця відрахували зі школи. Перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері за вживання наркотиків та алкоголю. Один із його друзів розповів поліції — знав, що Лев готує якусь "гучну" акцію. Думав, це буде самогубство.

Кримінальну справу порушили за фактом замаху на вбивство двох і більше осіб. Нападників арештували на два місяці. Поки вони перебувають у лікарні під охороною.

У поліції припускають, молодики спланували злочин. Вчинили його заради слави. Лев цікавився масовим убивством в американській школі, міг ним надихнутися. У штаті Колорадо, США, 1999-го двоє учнів із вогнепальної зброї вбили 13 людей. Поранили 21 особу. Потім скоїли самогубство.

В ефірі федеральних каналів події в Пермі приділили лише кілька хвилин. Журналіст російського "Эха Москвы" Олександр Орєх написав у блозі: "Влада відзначила тільки, що це не теракт, а "внутрішня різанина". Лева виключили зі школи і забули. Хто відповість, що він наркоман і психопат, не раз намагався накласти на себе руки? Тероризм — це страшно. А хіба не страшно, коли без жодних терористів діти ріжуть одне одного ножами?"

Зараз ви читаєте новину «Двоє підлітків порізали 14 школярів і вчительку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути