пʼятниця, 22 липня 2011 05:00

Два метри снігу випало в Чилі

У середу 20 липня 6,5 тис. жителів селища Лонкімай у Чилі відрізало від світу через сильні снігопади. Опади пройшли майже по всій країні. У Лонкімаї, що за 730 км на південь від столиці Сантьяго, снігу випало понад 2 м. Це рекорд за останні 16 років.

Засипало також райони Курареує, Меліпеуко та Куракаутин. Сніг примерзає, тому екскаватори розчищають тільки 3–4 км дороги на день. Відстань до відрізаних населених пунктів — понад 30 км. 70% шляхів заблоковано.

Міністр внутрішніх справ Родріго Хінцпетер назвав снігопади "білим землетрусом". Правоохоронці та рятувальники допомагають місцевим прибирати кучугури. До ізольованих районів відрядили чотири вертольоти із харчами та водою для людей і худоби. Їжу переправляють і вантажівками.

— Зазвичай узимку випадає до 6 сантиметрів снігу. А зараз 2,3 метра. Багато осель засипало по дах. Я не пам'ятаю, щоб температура в нас опускалася нижче 14 градусів, а цього року тримається мінус 23, — каже Ґільєрмо Васкес, мер Лонкімая. — Замерзає худоба, а селяни без неї не виживуть.

У Чилі найтепліший місяць — січень. Температура повітря сягає +30°С. У червні-серпні холодно, сніжить.

Зараз ви читаєте новину «Два метри снігу випало в Чилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути