середа, 07 березня 2007 18:31

Дружині британського принца видалили матку

Автор: фото: REUTERS/Gayle St.Claire
  Дружина британського принца Чарльза герцогиня Корнуольська Камілла грається з пацієнтами у дитячому шпиталі у місті Слейбіхат, що у Кувейті, наприкінці лютого цього року
Дружина британського принца Чарльза герцогиня Корнуольська Камілла грається з пацієнтами у дитячому шпиталі у місті Слейбіхат, що у Кувейті, наприкінці лютого цього року

Про майбутню операцію дружини 58-річного британського принца Чарльза герцогині Камілли, 59 років, було відомо ще в лютому. Прооперували її 5 березня.

Гістеректомія, або видалення матки — рутинне хірургічне втручання, повідомив прес-секретар принца. У Великій Британії це роблять кожній п"ятій жінці у віці до 60 років. Зазвичай операцію проводять, якщо у пацієнтки виявляють злоякісну чи доброякісну пухлину. Роблять її також у випадку менструальної кровотечі, яку не вдається зупинити іншим способом. Герцогиня не хвора на рак, уточнив представник королівського дому.

Після операції з видалення матки пацієнтка назавжди втрачає можливість завагітніти. У жінки припиняється менструація. Однак при цьому вона може вести нормальне статеве життя.

Каміллу оперували у приватній Лікарні короля Едварда VII у Лондоні. Члени королівської родини завжди звертаються туди за медичною допомогою. Королеві Єлизаветі II у клініці виривали зуб мудрості та робили операцію на коліні.

У дружини принца все пройшло успішно, запевняють лікарі. До кінця тижня вона залишатиметься в шпиталі, а тоді ще близько шести тижнів відпочиватиме вдома. Через це громадські заходи за її участю відмінили.

Герцогиня Корнуольська Камілла вийшла заміж за принца Чарльза у квітні 2005 року. До того її чоловіком був військовий офіцер Ендрю Паркер Боулз, друг Чарльза. Від цього шлюбу Камілла має сина Тома і дочку Лауру.

Перша дружина принца, покійна принцеса Діана, саме Каміллу вважала причиною розриву своїх стосунків із чоловіком.

Зараз ви читаєте новину «Дружині британського принца видалили матку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути