середа, 24 вересня 2008 18:05

Дорога в нікуди обійшлася в 25 мільйонів доларів

В американському штаті Аляска закінчили будівництво дороги вартістю в $25 млн. Вона нікуди не веде. Шлях завдовжки в 5,1 км мав з"єднуватися із мостом. Однак його так і не побудували.

Споруда мала пов"язати місто Кетчикан, де є аеропорт, з островом Гревіна. На острові живе 50 людей. А міст до нього коштував би щонайменше $400 млн. Тож губернатор штату Аляска Сара Пелін вирішила, що це завеликі гроші, аби забезпечити півсотні людей сполученням із сушею.

Попри це, дорогу до мосту все ж таки побудували. На її відкритті був присутній мер міста Кетчикан Боб Уейнстан. Він мав невеселий настрій.

— Ця дорога завжди нагадуватиме нам, що слід ретельно обдумувати всі наші проекти. Іноді помилки нам дорого обходяться. У цьому випадку похибка коштувала 25 мільйонів, — зауважив він.

Мер планує все ж знайти застосування дорозі. Тут планують влаштовувати перегони.

Нині влада штату Аляска шукає спосіб побудувати дешевший міст до острову Гревіна.  А поки що тамтешні мешканці дістаються суші за допомогою водяних таксі та поромів.

Зараз ви читаєте новину «Дорога в нікуди обійшлася в 25 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути