Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2007 17:15

Дев"ятеро студентів задихнулися в пожежі

Автор: фото: Ітар-ТАРС
  Перехожий тримає крапельницю над потерпілим у пожежі в Москві. Загинули шестеро студентів Інституту державного й корпоративного управління, ще троє безвісти зникли
Перехожий тримає крапельницю над потерпілим у пожежі в Москві. Загинули шестеро студентів Інституту державного й корпоративного управління, ще троє безвісти зникли

Минулого вівторка в Москві загорівся приватний Інститут державного й корпоративного управління. Загинуло дев"ять студентів і постраждало близько 50.

Пожежа виникла о 13.30 за московським часом (14.30 — за київським. — "ГПУ"). 200 пожежників на 50 машинах та двох вертольотах приборкували вогонь майже три години. Кожні п"ять хвилин із гелікоптера на дах палаючої будівлі скидали декілька тонн води.

Із інституту пожежники евакуювали 150 студентів та викладачів. Виводили людей внутрішніми сходами та забирали за допомогою підйомників і вертольотів.

Деякі студенти, рятуючись від вогню та диму, вилазили через вікна і спускалися стічними трубами. Один із них зірвався й загинув.

Евакуйованим надавали допомогу на місці. Деяких відвезли до міських лікарень та Інституту Скліфосовського. Нині в лікарнях перебуває 47 потерпілих. 18 із них — у тяжкому стані.

Загиблим студентам було по 19–20 років. Вони навчалися на одному курсі. Молоді люди задихнулися від чадного диму.

Віктор Бєльцов з МНС Росії називає причиною смерті студентів заблоковані металеві двері евакуаційного виходу на четвертому поверсі.

Адміністрація інституту говорить про підпал. Керівники вузу запевняють, що неодноразово отримували попередження та погрози. В управлінні державного пожежного нагляду кажуть, що протипожежний стан будівлі був незадовільний. Півтора місяця тому через відсутність сигналізації та неналежний стан евакуаційних шляхів ректора інституту оштрафували.

Працівники МНС вважають, що причиною пожежі стало замикання в електромережі або недбале поводження з вогнем.

Нині рятувальники розбирають завали та шукають тіла трьох безвісти зниклих.

Зараз ви читаєте новину «Дев"ятеро студентів задихнулися в пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути