Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2005 16:25

Депутатка Європарламенту одружилась із подругою

 

 Депутат Європарламенту від Німеччини Ліссі Грюнер, 51 рік, минулої суботи офіційно одружилась зі своєю подругою Сабіною Гілесен, 37 років. Весілля відбулося в мерії бельгійської столиці. Розписав молодят сам бургомістр Брюсселя Фредді Тільманс.

Церемонія була короткою, а медовий місяць і зовсім не вдався. Грюнер змушена була покинути свою другу половину, щоб долучитися до виборчої кампанії в Німеччині.

Ліссі вважає свій шлюб не лише особистою справою, а й політичною. У Європарламенті вона займається правами жінок та рівноправ'ям обох статей.

Одностатевим парам заборонено всиновлювати дітей та народжувати шляхом штучного запліднення

Грюнер трохи жалкує, що не могла одружитися на батьківщині: у Німеччині одностатеві шлюби заборонені. Там партнери можуть лише укладати контракт на спільне проживання.

— У Бельгії закон шанобливо ставиться до одностатевих шлюбів. Наше весілля — знак для усіх європейців, — радісно розповіла вона.

Бельгія — одна з чотирьох країн, у якій геї та лесбіянки одружуються законно. Окрім неї, у цьому списку Голландія, Канада та Іспанія.

Після весілля пара отримує майже всі сімейні права. Вони можуть навіть узяти спільне прізвище. Проте поки що одностатевим парам заборонено всиновлювати дітей та народжувати шляхом штучного запліднення.

Ці два останні пункти зараз вивчаються в Європарламенті. Не виключено, що заборону скоро знімуть.

Зараз ви читаєте новину «Депутатка Європарламенту одружилась із подругою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути