середа, 29 серпня 2007 17:10

Данських іммігрантів навчають їздити на велосипедах

У Данії іммігрантам та біженцям допомагають стати частиною суспільства у незвичний спосіб. Волонтери благодійної організації "Червоний Хрест" навчають їх їздити на велосипедах. Уже три роки вони проводять безкоштовні курси.

Велосипед у цій країні — найпоширеніший вид транспорту. Ним користується кожен третій житель Данії. За рік данці долають близько 954 км. Це більше, ніж в інших європейських країнах. Німці, наприклад, проїжджають на велосипеді 298 км на рік, британці — 84 км.

Цей вид транспорту економний, не шкодить довкіллю та допомагає підтримувати фізичну форму. Окрім того, у країні діє система безкоштовного використання громадських велосипедів.

Їздити навчають на курсах. Їх відвідують переважно жінки із Середнього Сходу, які, потрапивши до чужої країни, опиняються в ізоляції. На заняттях вони спілкуються не лише між собою, а й з данськими інструкторами. Це допомагає їм вивчати мову. На курсах також розповідають, як надавати першу медичну допомогу. Жінки діляться досвідом виховання дітей і правилами користування косметикою.

Деякі навчаються їздити на велосипеді для власного задоволення, інші — щоб отримати роботу.

Зараз ви читаєте новину «Данських іммігрантів навчають їздити на велосипедах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути