четвер, 09 липня 2020 05:31

Чоловік живе в аеропорту

Естонець Роман Трофімов не може виїхати з аеропорту столиці Філіппін Маніли понад 100 днів. 20 березня чоловік прилетів із Бангкока. Відтоді живе в залі аеропорту. Тоді Філіппіни припинили видавати туристичні візи. Всі авіарейси скасували.

— Я не можу вийти з аеропорту, бо Філіппіни не видають дозволів через епідемію, — розповідає Трофімов. — І полетіти додому неможливо. "ЕйрЕйжіа" скасувала всі рейси. А в них мій паспорт.

Трофімов подорожував Азією. З Маніли мав вилетіти до міста Кебу, а тоді на початку квітня повернутися до Бангкока. Роман каже, що естонське посольство відмовилося допомогти йому виїхати. Дипломати це заперечують.

— Йому пропонували кілька варіантів, — говорить представник міністерства закордонних справ Естонії. — Нічого не підійшло. До того ж Роман прилетів, коли країна вже оголосила, що закриває кордони і запроваджує карантин.

Трофімову запропонували вилетіти рейсом до Амстердама за 1,5 тис. євро. Ним евакуйовували європейців. Чоловік відмовився, бо не має потрібної суми. Йому дозволили жити в готельній кімнаті у залі. Їжу й напої приносять працівники. Одяг сушить на стільцях.

— Маю інвалідність, — продовжує Роман. — Починаються серйозні проблеми зі здоров'ям через виснаження і брак свіжого повітря. У мене мало грошей.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік живе в аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути