Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 17:48

Ціни в Росії зросли на 50 відсотків за два тижні

— У серпні пляшка соняшникової олії коштувала 28 рублів, у вересні 40, а нині всі 60, — розповідає пенсіонерка Наталія з російського міста Калінінград. — Кіло цукру купувала по 15 рублів, а зараз доводиться платити 30. Ціна на хліб підскочила з 15 до 19 рублів . До того ж, тепер він на 150 грамів менший, ніж був місяць тому. Від середини вересня усі види сирів подорожчали на 50 відсотків. (10 руб. — 2, 03 грн. — "ГПУ".)

За останні два тижні ціни на харчі в Росії підскочили на 30, 50, подекуди і 60%. Подорожчання почалося в серпні з Калінінградської області. Ходили чутки, що зникнуть товари першої необхідності. Тому люди почали скуповувати сіль, олію, цукор, борошно та крупи.

Наталія каже, що вона проживе з такими цінами, бо отримує підвищену пенсію — 4 тис. руб. А її подруги, яким платять по 2,5 тис., навряд чи дозволять собі м"ясо або сир.

Ціни піднімаються і в інших регіонах Росії. У Москві пакет популярного молока "Домик в деревне" нині продають по 37 руб., тоді як улітку він коштував 20. У далекосхідному Владивостоці сир подорожчав на 70%.

У вівторок у столиці Північної Осетії Владикавказі біля будинку регіональної адміністрації зібралося 300 пенсіонерів. Вони били ложками по каструлях і вимагали знизити ціни.

2 грудня цього року в РФ пройдуть вибори до парламенту, а в березні 2008-го — президентські. Через нестабільну ситуацію головні політичні сили можуть втратити голоси виборців. Тому влада врегульовує ціни. Наприклад, управління Федеральної антимонопольної служби у Брянську зобов"язало місцевий молококомбінат зафіксувати ціни на молоко на рівні 21 руб. 40 коп. за літр.

Зараз ви читаєте новину «Ціни в Росії зросли на 50 відсотків за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути