середа, 18 липня 2007 17:13

Церква компенсує сексуальні злочини священиків

Католицька єпархія Лос-Анджелеса виплатить близько $660 млн жертвам сексуальних домагань із боку священиків, богословів, ченців та церковного персоналу.

У вівторок таке рішення ухвалив суд, який розглядав позови 508 осіб. Кожен із них у період із 1940-го по 2006 рік пережив сексуальне насилля від представників духовенства. Позови висунули проти 221 священика.

Більшість духовників, справи яких розглядали, вже померли. 12 потерпілих звинуватили священика, якого не стало 20 років тому. Проте суд провів експертизу й вирішив задовольнити позови.

— Це не мало трапитися в минулому й не може повторитися в майбутньому, — вибачився перед постраждалими кардинал Роджер Махоуні. — Дуже шкода, що я не можу повернути людям ту невинність у спілкуванні з церквою, якої їх позбавили.

За словами Махоуні, церква мусить продати дещо з нерухомості, а також брати позики, щоб виплатити відшкодування. Кожна з жертв отримає $1,3 млн.

— Сума вражає, але я згодна віддати її в обмін на дитинство, — каже одна з потерпілих, 59-річна Мері Феррелл.

Ця компенсація стане найбільшою виплатою католицької церкви з 2002 року. Тоді бостонська єпархія задовольнила позови за аналогічні злочини без судового розгляду.

Зараз ви читаєте новину «Церква компенсує сексуальні злочини священиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути