Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2010 06:16

Через повені евакуювали 440 тисяч китайців

У провінції Хайнань на півдні Китаю не припиняються сезонні дощі. 440 тис. місцевих жителів евакуювали. Повінь у регіоні називають найбільшою за останні півсторіччя.

— Дамбу біля міста Веньчан прорвало близько п'ятої ранку, — каже Найнаню Ян Юнсянь з рятувальної служби. — 20-метрова хвиля пішла на довколишні села. Будинки у дев'яти з них затопило.

Понад тисячу дамб мали відремонтувати та укріпити до початку сезону. Тільки п'ята частина з них витримала тиск води під час повені. Повінь зруйнувала 3 тис. будівель, півтори тисячі доріг. Знищила 74 га посівів.

У п'ятьох містах Хайнаню на три дні закрили школи. Вчителі мають перевірити, наскільки шкільні приміщення придатні для занять.

Хайнань — популярний серед туристів. Сюди з'їжджаються через теплий клімат. Цей регіон називають Східними Гаваями, тому що розташований на одній широті з Гавайськими островами. Туристів вивозять з провінції поетапно. З кінця вересня евакуювали 120 тис. осіб.

Дощі завдали збитків на суму більше як 1 млрд юанів (1,1 млрд грн). Для ліквідації наслідків повені міністерство фінансів Китаю виділило 50 млн юанів.

Окрім Хайнаню, зливи також пройдуть у провінціях Юнань та Гуандон. Так прогнозують китайські метеорологи.

Зараз ви читаєте новину «Через повені евакуювали 440 тисяч китайців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути