пʼятниця, 18 березня 2011 04:00

Черепаха має дві голови і п'ять ніг

Автор: фото: REUTERS/Radovan Stoklasa
  Черепаху Магдалену зі Словаччини називають приреченою. Кажуть, вона довго не проживе. Тварина народилася із зайвою ногою та двома головами
Черепаху Магдалену зі Словаччини називають приреченою. Кажуть, вона довго не проживе. Тварина народилася із зайвою ногою та двома головами

У Словаччині вперше показали африканську шпороносну черепаху, яка народилася із двома головами і п'ятьма ногами. Тварину назвали Магдалена: ліва голова — Магда, права — Лена.

Черепаха вилупилася сім місяців тому у місті Жиліна. З нею народилися ще двоє, але ті здорові. Її власник Роман Гресак говорить, що тварина дуже розумна.

— У неї два мозки. Знаю це, бо деколи голова і передні лапки повзуть в один бік, а інша голова тягне у протилежний. П'ята нога виросла між головами, що виглядають з-під панцира. Вона справді зайва. Коли чотири ноги рухаються, ця не знає, куди йти.

Зоологи порівнюють черепаху із сіамськими близнюками. Кажуть, що кожна з голів має свою нервову систему.

— Випадок унікальний. До нас у клініку не приносили подібних черепах, — говорить 41-річна Ольга Потапова, працівник столичного ветеринарного шпиталю "Фауна-сервіс". — Така тварина — генетичний виродок. У неї, мабуть, не все добре з внутрішніми органами. Думаю, тварина приречена. Найближчим часом може загинути. До нас приносили сіамських близнюків кошенят. Здається, їх із клініки не забирали. Ми у такому випадку рекомендуємо приспати тварину, доки вона мала.

Африканські шпороносні черепахи — треті за розмірами у світі. Виростають на півметра і важать 60–100 кг. Живуть щонайменше 30 років. Найстарша черепаха прожила 54 роки. Померла 1986-го у єгипетському зоопарку. У дикій природі живуть близько 20 тис. особин.

Магдалена буде символом чемпіонату світу з хокею. Він пройде цьогоріч у Словаччині. Вона передбачатиме результати поєдинків, як це робив у Німеччині на минулому чемпіонаті світу із футболу восьминіг Пауль.

Зараз ви читаєте новину «Черепаха має дві голови і п'ять ніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути