вівторок, 29 вересня 2009 18:18

Череп Гітлера належить жінці

Американський археолог Нік Беллантоні та генетик Лінда Стросбах ставлять під сумнів факт самогубства Адольфа Гітлера. Вони зробили аналіз ДНК фрагмента черепа фюрера, який зберігається в російському державному архіві в Москві. Кажуть, кістка належить 40-річній жінці, але не дружині фюрера Єві Браун — 1945-го їй було 33 роки.

Згідно з офіційною версією, 56-річний Гітлер і Браун разом отруїлися ціанистим калієм 30 квітня 1945 року в окупованому радянськими військами Берліні. Після того як фюрер прийняв отруту, вистрелив собі в ліву скроню. Їхні тіла спалили. Рештки, серед яких були частина щелепи та фрагмент черепа з діркою від кулі, закопали. Могилу знайшли радянські солдати. Кістки забрали до Москви як доказ смерті Гітлера.

Заступник директора московського архіву Володимир Козлов спростовує версію американців. Каже, ані Беллантоні, ані Стросбах в архіві не працювали.

— Навіть, якби приїхали, їм би ніхто не видав кісток на руки, — запевняє Козлов. — Це може їх пошкодити.

Чутки, що Гітлер насправді вижив, з"явилися 1946 року. Деякі історики переконували: нацистський лідер утік із Браун до Південної Америки. Там помер 1964-го. Кілька років тому аргентинський журналіст Абель Басті видав книгу "Гітлер в Аргентині". Запевняє: фюрер не накладав на себе руки. Зміг утекти з окупованого Берліна. На військовій субмарині приплив до Аргентини влітку 1945-го. Після висадки пасажирів, човен затопили. Басті каже, той досі лежить на морському дні. Але дослідити його не може — експедиція дорога. Цю версію журналістові розповіли колишні нацисти. Сотні з них переїхали після поразки Німеччини до Південної Америки. У книзі також є спогади гувернанток, які служили в будинку фюрера та Браун. Ті розповідають, що Гітлер був привітним та уважним.

Зараз ви читаєте новину «Череп Гітлера належить жінці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути