пʼятниця, 28 грудня 2012 00:45

Чого очікували у році, що минув

ЗДІЙСНИЛОСЯ

1. Втеча багатіїв із Франції. У лютому кандидат у президенти Франції соціаліст Франсуа Олланд оголосив, що оподаткує на 75% тих, хто заробляє понад мільйон євро на рік. Після його перемоги попросив громадянства Бельгії найбагатший француз Бертран Арно, власник концерну "Луї Віттон — Моет — Хеннесі". У листопаді виїхати вирішив актор Жерар Депардьє. Приблизна кількість французів, які втекли до Бельгії від податків, — 2 тис.

2. Зміна влади в Китаї. Як і очікували, у листопаді генеральним секретарем компартії став 59-річний Сі Цзиньпін. Його ім'я оголосили у столиці Пекін перед 2,3 тис. делегатів. Вище партійне, а отже і державне керівництво Китаю змінюється що 10 років. Хоча нових лідерів обирають серед багатьох кандидатів, зазвичай наперед відомо, хто з них переможе.

3. Москва майже вдвічі розширила свої кордони. Про ймовірність такого розвитку подій влітку 2011-го повідомив тодішній російський президент Дмитро Медведєв. З 1 липня 2012 року територія російської столиці збільшилася на 148 864 га.

НЕ ЗДІЙСНИЛОСЯ

1. Кінець світу 21 грудня не стався. Із закінченням літочислення одного з календарів племені майя не настала суцільна темрява, не відключили електрику і не було природних катаклізмів, як того очікували багато людей.

2. Війна між Ізраїлем та Іраном не розпочалася. Коли в листопаді Ізраїль почав військову операцію "Вогняний стовп" у Секторі Гази, говорили про те, що так ізраїльтяни готуються до війни з Іраном. Експерти Інституту стратегічних досліджень Тель-Авівського університету називали ймовірну дату початку війни — 9 листопада 2012-го.

3. Крах валюти євро не відбувся. Американський фінансист 82-річний Джордж Сорос на початку року пророкував, що разом із падінням євро станеться і розпад Євросоюзу. Це мало б катастрофічні наслідки для всієї світової фінансової системи. Попри економічну кризу в багатьох країнах ЄС, до найгіршого сценарію не дійшло.

Зараз ви читаєте новину «Чого очікували у році, що минув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути