вівторок, 20 вересня 2011 06:45

Британку судитимуть за чорношкіру ляльку у вікні

Власницю ферми 65-річну Джену Мейсон викликали в поліцію й повідомили, що скоро постане перед судом. Темношкіра сусідка звинуватила Джену в расизмі, бо та виставила у вікні свого будинку ляльку з темного матеріалу.

Сварки між сусідами почалися, коли Мейсони вирішили побудувати нові конюшні на своїй землі. Це не сподобалося О'Доннелам, які переїхали в сусідній будинок із п'ятьма спальнями вісім років тому. Заявили, що не терпітимуть смороду кінського гною на своєму подвір'ї.

Минулого тижня Джена посадила на підвіконня першого поверху свого будинку "голлівога". Це персонаж британських дитячих книжок ХІХ ст., полотняна лялька у вигляді негритянського хлопчика в смугастих штанях і червоному жакеті. Іграшку побачила сусідка, темношкіра бізнесвумен 48-річна Розмарі О'Доннел, родом з Ямайки. Звернулася в поліцію. Каже, сусіди навмисно її ображають на расовому ґрунті.

— Я пригнічена. Іграшку посадила на вікні без злого умислу, — каже Джена Мейсон, — Просто знайшла стару онукову ляльку. Малому 1,5 року. У нього є ляльки різних кольорів.

54-річний Стефан О'Доннел, чоловік Розмарі, не вірить сусідам. Говорить, що в них у селі нічого випадково не відбувається:

— І ляльку цю вони чомусь посадили в те вікно, яке видно з нашого двору.

Якщо Мейсонів визнають винними, заплатять штраф у розмірі 2,5 тис. фунтів — 31 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Британку судитимуть за чорношкіру ляльку у вікні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути