пʼятниця, 04 лютого 2011 00:30

Британці одружилися за 57 років після розлучення

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  90-річна Елзі та Леслі Харпер, 93 роки, реєструють шлюб у мерії британського міста Дріффілд.
90-річна Елзі та Леслі Харпер, 93 роки, реєструють шлюб у мерії британського міста Дріффілд.

— Кілька разів обійшла навколо будинку, постояла на порозі. Вирішила витримати паузу, щоб похвилювався, — говорить британка Елзі Данн, 90 років. — Потім зайшла і випалила: "Я згодна".

Елзі погодилася вийти заміж за 93-річного Леслі Харпера напередодні Різдва. Весілля відгуляли минулої суботи у місті Дріффілд на сході Великої Британії. Пара була одружена, але розлучилася 57 років тому і більше півстоліття не спілкувалася.

Елзі і Леслі познайомилися 1937-го. На той час Леслі служив у морському флоті.

— Я був із приятелькою. Елзі також була тоді з другом. Коли розходилися по домівках, домовилися зустрітися наступного дня. Елзі спочатку не підозрювала, що подобається мені, — згадує Леслі.

За чотири роки пара побралася. Ще за чотири народилася донька Поліна. Елзі захотіла розлучитися 1954-го. Говорить, що розлучення тоді не схвалював ніхто. Леслі погодився, але поклявся ніколи не говорити із колишньою. Після того чоловік сплачував аліменти, спілкувався із донькою, але ніколи не розмовляв з Елзі. Сім років тому його друга дружина померла. Леслі перепитав Поліну, чи не хоче її мати зустрітися. Елзі на той час теж була вдовою. Її другий чоловік помер 2002-го.

— Сім років тому він просто прийшов. Відтоді ми разом, — каже Елзі.  — Він майже не змінився. Волосся мав темне, як і півстоліття тому. А я була геть сива. Коли побачила його, відчула себе молодшою на 50 років. Ми багато сміялися. Була страшенно сердита на себе, що так довго мовчали. Леслі пропонував одружитися й раніше. Але я не хотіла, щоб сусіди показували на нас пальцями. А тепер вирішила, що ми заслужили на маленьку казку.

Елзі розповідає: шкодує, що порвала всі фотографії, на яких вони з Леслі. Каже, нищила все, що нагадувало про колишнього.

— А він зберігав усе. Не викинув жодного знімка, — говорить. — Дочка не раз пробувала помирити нас.

— Нарешті вони помирилися. Я плакала від щастя на весіллі батьків, — каже Поліна, 65 років.

Пара має двох онуків і правнучку.

Зараз ви читаєте новину «Британці одружилися за 57 років після розлучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути