четвер, 05 травня 2011 05:15

Бін Ладенам щотижня привозили живу козу

Останні шість років Усама бін Ладен із помічниками, двома дружинами з дітьми переховувався в містечку Абботтабад за 50 км від столиці Пакистану — Ісламабада. Комфортабельний 3-поверховий особняк вартістю $1 млн звели для них 2005 року.

— Хоча маєток й оцінюють у таку суму, у ньому не було ні інтернету, ні кондиціонерів, ні навіть телефону, — каже представник міської адміністрації Абботтабаду. — Дім значно більший за всі сусідні. Всередині досить дешеві меблі. На підлозі немає килимів. Навіть холодильник у будинку невеликий і застарілий. Дім може існувати автономно. Має свій водяний насос, електрогенератор, великий підвал.

Площа подвір'я бін Ладена у вісім разів більша за сусідні. Майже всі вікна виходять на внутрішній двір із садом. Будинок оточував 4,5-метровий бетонний паркан із колючим дротом. Потрапити всередину можна було через ворота, що відчинялися пультом. Сусіди розповідають, що подвір'я постійно патрулювали двоє-троє охоронців. Жителі особняка виходили за межі двору рідко. Побутове сміття ніколи не виносили на вулицю, а палили на подвір'ї.

У будинку майже немає побутової техніки. Дружини лідера "Аль-Каїди" прали руками й самі готували їжу. Щотижня в будинок привозили живу козу. Молочник залишав продукти перед ворітьми. Щосереди двоє охоронців закуповували овочі, фрукти, рис, печиво, варення, мед, морозиво та цукерки для дітей. Щоранку поштар залишав газети.

— Ми знали, що тут живе хтось дуже важливий, але й подумати не могли, що це бін Ладен. Важко уявити, що живеш шість років поряд із людиною, голова якої коштує 25 мільйонів доларів, і не здогадуєшся про це, — каже один із сусідів.

До дітей бін Ладена приходили гратися сусідські діти й однокласники з місцевої школи.

— Я кілька разів бував на їхньому подвір'ї. У нього було дві дружини і троє дітей: дівчинка і двоє хлопчиків. Вони подарували мені двох кроликів, — розповідає 12-річний Зарар Ахмер, сусід бін Ладенів.— Батько не купував їм іграшок, тому, якщо м'яч потрапляв за їхній паркан, охорона ніколи не віддавала його. Натомість ми отримували щонайменше 100 рупій (16 грн. — "ГПУ"). А ще вони встановили камери на воротах, щоб дивитися, хто підходить до будинку.

Зараз ви читаєте новину «Бін Ладенам щотижня привозили живу козу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути